Barion Pixel

PINCÉSZETEK

A Luccarelli borok az olasz Fantini Group Pugliából származó borai.

Tipikus Puglia – Luccarelli borai

Apulia az „olasz csizma sarka”. Annak ellenére, hogy Puglia csak egy kis része az országnak, számos tájat kínál, amely sok szempontból lehetővé teszi a bortermesztést. Dél-olaszországi fekvéséből adódóan itt meleg és száraz, de a tenger friss levegőjével hűsítésről gondoskodik.

A talaj főleg a következőkből áll: agyag, mészkő és homokkő

Pugliában mintegy 90 000 hektáron boroznak, így a régió Olaszország legnagyobb bortermelője. A borászatban a régióra jellemző vörös fajták dominálnak.

Luccarelli és a dél-olaszországi borok reneszánsza

A Fantini csoportot 1994-ben alapította három törekvő borász, akik meg akarták ragadni a Földközi-tenger szellemiségét. A „három álmodozó”, ahogyan más néven is hívták, úgy alapították meg a csoportot, hogy nem sok pénz vagy szőlő volt a kezükben. Ügyes gazdaságirányítással és innovatív üzleti modellel az alapítóknak sikerült Dél-Olaszország legnagyobb „boutique pincészetévé” kiterjeszteni cégüket, és elindítani a dél-olasz borok „reneszánszát”.

Eközben a cégcsoport 21 nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkező borászt foglalkoztat. Az elmúlt néhány évben több díj is megerősítette Fantini sikerét, köztük a Mundus Vini által többször is elnyert „legjobb olasz bortermelő”.

A pincészet által nyert nemzetközi elismerések

Üdvözlünk OLDALUNKON!

Elmúltál 18?