Barion Pixel

PINCÉSZETEK

Basilicata szívében

A Vigneti del Vulture egy nagyon fiatal pincészet, amely az Aglianico del Vulture termőterületének szívében található. 2009-ben teljesen újjáépítették egy helyi szövetkezet maradványaiból. Ennek kiváló volt a szőlője, de hiányzott a szükséges gazdasági know-how és a piac iránti érzék.

A Vigneti del Vulture kezdeményezői felismerték azt a nagyszerű lehetőséget, hogy itt, egyedülálló tájon kiváló borokat készítsenek, és új projektjüket Dél-Olaszországban kezdték.

Ma a Basilicata kistájban található Acerenza felújított pincéjében, az olasz csizma sarka és orrja között nagyon magas minőségű borok készülnek.

A siker kulcsa

Az éghajlat és a talaj

A Vigneti del Vulture pincészet sikerének kulcsa többek között az éghajlati és domborzati adottságokban rejlik: az érintetlen tiszta természetben, az ásványi anyagokban gazdag, ezért rendkívül összetett borokat termelő vulkanikus talajokban, a válogatott biominősítéssel rendelkező szőlőültetvényekben, ill. a 800 méteres tengerszint feletti magasság, amely különösen a fehérboroknak ad nagy aromás intenzitást.

Üdvözlünk OLDALUNKON!

Elmúltál 18?