Barion Pixel

OLASZORSZÁGI BORRÉGIÓK

ABRUZZO

A kifinomult „Fantini by Farnese” borok a Farneto-völgyből és az Abruzzo régió más fontos birtokairól származó, preciz alapossággal válogatott szőlőből készülnek. Érlelésük a Caldora kastély gyönyörű pincéiben fejeződik be, Ortona területén, egy történelmi épületben, amelyet a vállalat fel akart újítani a kulturális örökség és a szőlészeti hagyományok védelme érdekében.

A tehetséges, fiatal borászokból és agronómusokból álló csapatuk, két nemzetközileg elismert szupertanácsadó vezetésével minden munkáját az egyes gyártási szakaszok gondozásának szenteli. A cég a legapróbb részletekig a minőség új távlatai felé terelte a Fantini borokat: a csúcsborok esetében például kétszeres és szigorú szelekciót végeznek az egyes szőlőkből, abban a hitben, hogy csak a legjobb bogyókat lehet nagy borokká alakítani. .

A régióban található pincészetek:

TOSZKÁNA

Chianti területei, amelyek ma már az UNESCO világöröksége részei, a világ bortermelésének zászlóshajói.

A hatalmas szőlőbirtokok körüli középkori falvak, e vidék egyedülálló jellegzetes termékei és Toszkána egészséges levegője valódi tapasztalatokban és karakterekben gazdag borokat szül.

A régióban található pincészet:

CAMPANIA

A borok minősége, személyisége és eredetisége a hagyományos értékek és a modern technológiák szoros kapcsolatából származik.

Szenvedélyünk mindig új határok felé vezet minket palackjaink minősége iránt, amelyeket szülőföldjük tiszteletben tartásával szereznek.

A régióban található pincészet:

BASILICATA

A Vulture vidék környéke tele van nagy szenvedéllyel és remek borokkal.

A múlt vulkanikus tevékenysége fontos ásványi anyagokkal gazdagította a talajt, a száraz és száraz éghajlat pedig ideális feltételeket teremtett a különösen édes, nagyszerű ízű szőlők termesztéséhez.

Az emberi jelenlét és a vidéki hagyományok hozzájárulnak ahhoz, hogy a környék borai egyedülálló és megismételhetetlen ízélménnyé váljanak.

A régióban található pincészet:

PUGLIA

Meggyőződve arról, hogy a minden részletre való rögeszmés odafigyelés különbséget tesz, a vállalat szigorúan követi a betakarítás kényes szakaszait: a szőlőt kézzel kora reggel, hajnal előtt szüretelik, hogy garantálják a legjobb aromás összetettséget; az ép szőlőt azután a pincébe viszik, ahol megkezdik és befejezik a borászati folyamatot a szakértő borászok felügyelete alatt, akik követik őket az öregedésig és a palackozásig.

A bennünket érdeklő őshonos szőlők közül a Primitivo mellett megtalálható a Negroamaro és a Malvasia Nera, mindkettő fekete szőlő; a fehérek között a Verdeca.

A jövőbeni tervek között szerepel a Salento kevésbé ismert fajtáinak híressé tétele, továbbra is népszerűsítve nemcsak a vállalati márkát, hanem Puglia egész földjét az egész világon.

A régióban található pincészetek:

SZICÍLIA

Szicília, Isten ajándéka

Szicília bortermelési területe magában a szigeten (a Földközi-tengeren a legnagyobb) kívül a Lipari-szigeteket és a Pantelleriát is magában foglalja. A szőlőültetvények területe Olaszországban a legfontosabbak közé tartozik, mintegy 107 000 hektár (körülbelül kétszer akkora, mint egy régió, például Emila-Romagna vagy Toszkána, és körülbelül 15% -kal több, mint Puglia). Szicília kb. 60% -ban dombos, 25% -a hegyvidéki, a fennmaradó 15% pedig sík.

Szicília gazdag történelemben, művészetben és kultúrában, de mély és ősi borhagyományokkal rendelkező régió is. A régió számtalan természetes szépségével és illatával elbűvöli a látogatót az ételek sokfélesége és borainak varázsa miatt.

A régióban található pincészetek:

FRANCIAORSZÁG

SPANYOLORSZÁG

CHILE

Üdvözlünk OLDALUNKON!

Elmúltál 18?