Barion Pixel

PINCÉSZETEK

A pincészetről

Vigneti Zabù Sambuca di Siciliában született, a Belice-völgyben található dombon. Itt a szőlőültetvények az Arancio-tó körüli dombokon fekszenek, ahol buja növényzet veszi körül a falut mítoszokban és helyi legendákban. A Zabù név eredete a történelemben gyökerezik alapítójától, Al Zabuth Lo Splendido arab emírtől, aki nagy lendületet adott a sambucai szőlőtermesztés újjáéledésének.

Ez a nagylelkű föld ad otthont az ezer éves hagyomány örököseinek ősi szőlőültetvényeinek, melyeket ma borászaink tehetsége nagy egyéniségű borokká alakíthat, és egy nagy elhivatottság területét tükrözi.

Pincészetünk Sambuca di Sicilia gyönyörű környezetében található, amelyet az Arancio-tavat körülvevő puha dombok, valamint a szem által ellátandó kiterjedésű szőlő- és olajfaligetek jellemeznek.

Itt a száraz éghajlat és a meleg Sirocco szél, a tengeri szellő és a különböző talajösszetételek ideális mikroklímát teremtenek a különböző őshonos szőlőfajták termesztéséhez, optimális élőhelyet teremtve a nagy komplexitású, a mediterrán bozót jellegzetes vonásaival jellemezhető borok számára.

Üdvözlünk OLDALUNKON!

Elmúltál 18?