PINCÉSZETEK
BEMUTATKOZIK A
ABRUZZO
A kifinomult „Fantini by Farnese” borok a Farneto-völgyből és az Abruzzo régió más fontos birtokairól származó, preciz alapossággal válogatott szőlőből készülnek. Érlelésük a Caldora kastély gyönyörű pincéiben fejeződik be, Ortona területén, egy történelmi épületben, amelyet a vállalat fel akart újítani a kulturális örökség és a szőlészeti hagyományok védelme érdekében.
A tehetséges, fiatal borászokból és agronómusokból álló csapatuk, két nemzetközileg elismert szupertanácsadó vezetésével minden munkáját az egyes gyártási szakaszok gondozásának szenteli. A cég a legapróbb részletekig a minőség új távlatai felé terelte a Fantini borokat: a csúcsborok esetében például kétszeres és szigorú szelekciót végeznek az egyes szőlőkből, abban a hitben, hogy csak a legjobb bogyókat lehet nagy borokká alakítani. .
A régióban található pincészetek:
TOSZKÁNA
Chianti területei, amelyek ma már az UNESCO világöröksége részei, a világ bortermelésének zászlóshajói.
A hatalmas szőlőbirtokok körüli középkori falvak, e vidék egyedülálló jellegzetes termékei és Toszkána egészséges levegője valódi tapasztalatokban és karakterekben gazdag borokat szül.
A régióban található pincészet:
BASILICATA
A Vulture vidék környéke tele van nagy szenvedéllyel és remek borokkal.
A múlt vulkanikus tevékenysége fontos ásványi anyagokkal gazdagította a talajt, a száraz és száraz éghajlat pedig ideális feltételeket teremtett a különösen édes, nagyszerű ízű szőlők termesztéséhez.
Az emberi jelenlét és a vidéki hagyományok hozzájárulnak ahhoz, hogy a környék borai egyedülálló és megismételhetetlen ízélménnyé váljanak.
A régióban található pincészet:
PUGLIA
Meggyőződve arról, hogy a minden részletre való rögeszmés odafigyelés különbséget tesz, a vállalat szigorúan követi a betakarítás kényes szakaszait: a szőlőt kézzel kora reggel, hajnal előtt szüretelik, hogy garantálják a legjobb aromás összetettséget; az ép szőlőt azután a pincébe viszik, ahol megkezdik és befejezik a borászati folyamatot a szakértő borászok felügyelete alatt, akik követik őket az öregedésig és a palackozásig.
A bennünket érdeklő őshonos szőlők közül a Primitivo mellett megtalálható a Negroamaro és a Malvasia Nera, mindkettő fekete szőlő; a fehérek között a Verdeca.
A jövőbeni tervek között szerepel a Salento kevésbé ismert fajtáinak híressé tétele, továbbra is népszerűsítve nemcsak a vállalati márkát, hanem Puglia egész földjét az egész világon.
A régióban található pincészetek:
SZICÍLIA
Szicília, Isten ajándéka
Szicília bortermelési területe magában a szigeten (a Földközi-tengeren a legnagyobb) kívül a Lipari-szigeteket és a Pantelleriát is magában foglalja. A szőlőültetvények területe Olaszországban a legfontosabbak közé tartozik, mintegy 107 000 hektár (körülbelül kétszer akkora, mint egy régió, például Emila-Romagna vagy Toszkána, és körülbelül 15% -kal több, mint Puglia). Szicília kb. 60% -ban dombos, 25% -a hegyvidéki, a fennmaradó 15% pedig sík.
Szicília gazdag történelemben, művészetben és kultúrában, de mély és ősi borhagyományokkal rendelkező régió is. A régió számtalan természetes szépségével és illatával elbűvöli a látogatót az ételek sokfélesége és borainak varázsa miatt.
A régióban található pincészetek:
RÓLUNK ÍRTÁK
„9 hónap karantén után az első üdítő program volt egy virtuális keretek között eltöltött különleges esti program Ákossal és George-val kollégáink körében. Az online borkostoló mint ötlet, annak minden apró részletével, üzenetével, gördülékenységével, tökéletes volt! Nekem többször is volt alkalmam részt venni az általuk vezetett lame tasting-en, ebből kétszer soknemzetiségű társasággal együtt. A résztvevők kivétel nélkül nagyon jól érezték magukat, külön említve a szakmai hozzáértést, fesztelen hangulatot és nem utolsó sorban a nagy gonddal összeállított bor sort. Az karácsonyi program méltó befejezése volt egy szokatlan évnek, melyben mindenkinek lehetősége volt saját magát kipróbálni korábban elképzelhetetlen helyzetben. Az Ötlet, a Lebonyolítók és a Résztvevők is jelesre vizsgáztak!”
„Nagyon köszönjük a kóstolót, abszolút meg voltunk elégedve, nagyon jól éreztük magunkat mi is és Partnereink is!
Nem csak, hogy rendkívül jól szórakoztunk és különlegesen finom borokat kóstolhattunk, de mindeközben nagyon érdekes is volt, hiszen egy csomó információt is megtudhattunk a kvíz során.
Bátran ajánljuk akár cégek, akár baráti társaságok számára, mert tényleg izgalmas, vicces program az igényes kikapcsolódás és a hatékony csapatépítés keretei között!
Még egyszer köszönjük a lehetőséget!”
"A kollégáinkkal a borkóstolós játékban vettünk részt. Nagyon jól szervezett, ütemezett, pörgős volt a játék és nem okozott problémát, hogy a vírushelyzet miatt csak a virtuális térben tudtuk egymással tartani a kapcsolatot.
A sommeliertől sok hasznos információt kaptunk, amelyeket nemcsak a játék kérdéseinek a megválaszolásában hasznosítottunk, hanem a mindennapokban is segítséget nyújt a tudatosabb borválasztásnál.
Ákos nagyon profin moderálta a játékot, közben sokat nevettünk és a végére kellemesen le- és elfáradtunk. Ajánljuk mindenkinek, aki egy laza, könnyed csapatépítőre vágyik :-)„