Leírás
Vigneti Zabú – Chiantari Chardonnay
Szőlő: Chardonnay
Termelési terület: Sambuca di Sicilia környéke
Borkészítés: A fürtöket kíméletes préselésnek vetik alá, az erjedés pedig rozsdamentes acéltartályban megy végbe, alacsony hőmérsékleten, mely az aromaintenzításnak kedvez. Derítés és szűrés következik ezután ugyancsak acéltartályban, amit a palackozás követ. Érzékszervi jellemzők: szalmasárga színű bor, intenzív virágokkal, sós – ásványos jegyekkel, egzotikus gyümölcsökkel és markáns savakkal, rétegekkel, hosszú, izgalmas lecsengéssel.
Ajánljuk: Ideális aperitifként is, de a halételek, rizottók, előételek, főtt rákételek és tejszínes tészták méltó kísérője is lehet. Friss, gyümölcsös bor, amely aperitívnek is kiváló.
Szervírozási hőmérséklet: 10-12 ° C.
Alkoholtartalom: 12,5 %
Értékelések
Még nincsenek értékelések.