Leírás
Caldora – Colle di Venti Montepulciano d’Abruzzo DOC
Szőlőfajta: Montepulciano
Termőterület: Colonnella, Ancarano, Controguerra e Roseto degli Abruzzi
Szőlőültetvények: Colonnella, Ancarano, Controguerra és Roseto területén találhatók az Abruzzo régió adriai partján. A keleti, délkeleti fekvésű dűlőket mészkő és agyag talajú termő réteg borítja. A szőlőknél a Guyot metszésmódot használják. Borkészítés: „FARNESE SELECTION” élesztők használata az erjedésnél. Az első napokban az acéltartályban, alacsony hőmérsékleten történik az erjesztés és a bor vörös színéért felelős polifenolok intenzív kiáramlása megy végbe. Ezután a hőmérsékletet 27 ° C-ra szabályozzuk. Az alkoholos erjedést követően az almasav is lebomlik és a bort amerikai tölgyfahordókba fejtik, ahol 6 hónapig érik.
Érzékszervi leírás: sötét rubinvörös színű bor. Illatban intenzív, érett gyümölcsökkel, fűszerekkel, gyógynövényekkel és tercier aromákkal érkezik. Ízében fahéj, szegfűszeg, dohány, főtt erdei gyümölcsök, meggy és némi földesség érezhető. Tanninja érett és jól elterjedt, sava markáns, teste koncentrált, az alkohol szépen belesimul a borba és markáns lecsengéssel búcsúzik.
Ajánljuk: Lassan főtt bárányhússal, szárított sonkákkal, szalámikkal, pappardelle sertés raguval, sültekkel, malachúsokkal ajánljuk.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18 ° C
Alkoholtartalom: 13%
Értékelések
Még nincsenek értékelések.